digitale mediaproducties

CameratechniekCamera`s voor specifieke doelen en creatieve inzet


zimniak.com beschikt over diverse camerasystemen die afhankelijk van locatie, situatie en beoogd creatief doel kunnen worden ingezet.

 


Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Beeldsensor en lenzen


De manier waarop een camera beelden waarneemt hangt voor een groot deel af van de gebruikte sensor, lenzen en sluitertijd. Variatie in brandpuntsafstand, diafragma en sluitertijd bepalen het "plaatje". Groothoek, close-up, shallow DOF... Creatieve maar correcte inzet van de juiste combinaties leidt uiteindelijk tot een geschikt eindresultaat. Onze main camera`s zijn de Canon C200, een Super35 Cinema Camera die haarscherp in 4K kan opnemen. En de BMPCC 6K Pro die dit alles met maar liefts 6K resolutie kan. Daarmee kunnen we flexibel inspelen op filmwensen en opname-omstandigheden. 


Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Beeldstabilisatie en beweging


Door inzet van o.a. een -van groot naar klein- DJI Ronin M, Ronin RS2, Osmo en Osmo Pocket kunnen vloeiende camerabewegingen worden gerealiseerd. Dit kan vanuit lopen, fietsen, autorijden etc.

Speciale 3-assige gimbals compenseren de eventuele ontstane ongewenste beweging.


Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Slider en jib


Een cameraslider biedt een vloeiende, horizontale camerabeweging voor het creëren van filmische shots. Een Jib of crane zorgt voor verticale beweging vanaf de grond tot enkele meters in de hoogte. Beide systemen worden o.a. ingezet voor z.g. establishing shots.


Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Timelapse en hyperlapse


Timelapse opnames brengen de werkelijke tijd versneld in beeld. Zonsop- en ondergang, verkeer, bouwwerkzaamheden, processen etc. kunnen in een compacte en inzichtelijke vorm worden weergegeven.

Een hyperlapse voegt beweging toe aan een timelapse: de camera beweegt door het gebied of de scene.


Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

ENG-style


Voor het vastleggen van journalistieke producties en de snelle inzet in het veld maakt zimniak.com gebruik van diverse ENG (electronic news gathering) configuraties. Schouderrigs (van o.a. Shape) die zijn voorzien van centrale voeding, LED-licht, richt- en draadloze microfoontechniek maken run-and-gun opnames mogelijk.


Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Hoogtecamera & 360 graden


Een speciale mast van 8 meter hoog met een op afstand bedienbare, gestabiliseerde 4K camera biedt een low altitude bird-eye perspectief.

Deze camerasetting wordt o.a. gebruikt bij het in beeld brengen van woonomgeving, vastgoed en natuurgebieden.

Ook beschikken wij over een HD 360-graden camera waarmee de complete omgeving wordt opgenomen en achteraf beelduitsnedes kunnen worden bepaald.