digitale mediaproducties

GeluidKlik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Camera, SOUND... action!


Wist u dat bij film niet het beeld, maar geluid de belangrijkste succesfactor is!

Een film met een slechte beeldkwaliteit, maar goed verstaanbaar geluid, wordt vrijwel altijd zonder problemen bekeken, maar omgekeerd, dus bij prima beeldkwaliteit maar belabberd, haakt de kijker vaak voortijdig af.

Als "beeldmaker" erkennen wij het belang van geluid. Geluid waarbij zowel de spreker, de omgeving en de ondersteunende muziek in balans zijn met elkaar en elk hun rol binnen de film vervullen. Want een boodschap overbrengen is belangrijk, dus wat heb je er aan als je de boodschap niet kunt horen of verstaan?

Steeds meer mensen pakken tegenwoordig hun telefoon of een goedkope digitale camera en nemen daar zelf mee op. Daarbij maken ze gebruik van de ingebouwde microfoon van het apparaat dat ze in de hand hebben. Waarmee het eigen geluid prima kan worden opgenomen, maar hoe zit het eigenlijk met het geluid van de spreker? Die staat immers een paar meter verderop. En is dan belabberd te verstaan.

En juist om die reden trekken wij beeld- en geluidsopname altijd uit elkaar. En voegen die later in de montage weer bij elkaar. Zodat het geluid daar opgenomen wordt waar het zinvol is: bij de spreker.

Meer weten over onze microfoontechniek? Opgespeld, op of net onder de kleding, net boven het hoofd of onzichtbaar verstopt... Wij HOREN graag van je!