digitale mediaproducties

De Kracht van de Zomerspelen (2010)Documentaire ter gelegenheid van 50 jaar Zomerspelen in Dongen


In verband met het 50-jarig jubileum van de Zomerspelen in Dongen heeft zimniak.com | digitale mediaproducties het initiatief genomen om een speciale documentaire te maken. Met kijkjes achter de schermen, interviews met enkele bestuursleden en vrijwilligers van het eerste uur en een "reality-beeld" van de huidige generatie biedt filmmaker Hans Zimniak de kijker een pakkend beeld van dit opmerkelijke en unieke jaarlijkse evenement.

Voorafgaand aan de opnames is er een oproep gedaan aan de ouders van de deelnemende kinderen. Uit de aanmeldingen werd de 5-jarige Isa Schatorjé uit Dongen gekozen voor een rol in de film.

Voorzitter van de Dongense Jeugdraad Rolf Rombouts geeft de kijker een blik achter de schermen. Daarnaast blikken oud-voorzitters Henk van Gils en Irma Hartmans terug op de Zomerspelen van destijds.

Centrale vraag in de documentaire: Wat is de kracht van de Zomerspelen? Wat beweegt vrijwilligers om tijdens de vakantieperiode veel tijd en energie te steken in het organiseren van een spel- en avontuurweek voor kinderen? Wat is het geheim van het nu al 50 jaar succesvolle samenspel van leiding, ouders en kinderen?

De documentaire werd aangeboden aan Stichting Dongense Jeugdraad en zal voor volgende generaties digitaal bewaard worden in het filmarchief van de Gemeente Dongen. Tevens zal de film als DVD beschikbaar komen voor uitleen in de Dongense vestiging van Theek 5 en te zien zijn via de VIT (interne televisie van Volckaert-SBO). Daarmee krijgt een breed publiek laagdrempelig toegang tot de documentaire.

De documentaire De Kracht van de Zomerspelen werd belangeloos vervaardigd door zimniak.com | digitale mediaproducties ter gelegenheid van 50 jaar Zomerspelen in Dongen.

____

Lees ook het artikel in BN/DeStem van donderdag 5 augustus 2010.