digitale mediaproducties

Voorkom SPAM (IBURD)Voorkom SPAM in 5 stappen


Eén van de grootste -dagelijks groeiende- problemen van het internet is de verspreiding van ongewenste e-mail (SPAM). Onbedoeld en ongewild kunt ook u een 'bijdrage' leveren in de verspreiding van SPAM en de groei van dit mondiale probleem.

Wij geven u 5 tips om het SPAM-probleem de kop in te drukken. Dat is niet alleen prettig voor uzelf maar zeker ook voor anderen:

Ignore

Reageer nooit op een verzoek om uw e-mailadres te bevestigen, ook niet als het lijkt dat u daarmee juist van een mailinglist afgehaald zult worden. Dat is vaak schijn en heeft het tegengestelde effect!

Beware

Laat u nooit verleiden om op een link te klikken die u per e-mail krijgt voorgeschoteld, tenzij u exact weet welke consequentie dat heeft (bijv. een mail van een bekende afzender).

Unchain

Doe nooit mee aan het doorsturen van 'kettingbrieven' en ogenschijnlijk ongevaarlijke 'leuke' mailtjes. Dit is de wortel van SPAM! Doorbreek de ketting door berichten juist NIET door te sturen.

Reject

Open nooit berichten met een onleesbare of anderstalige inhoud van onbekende afzenders. Verwijs dit soort mails direct en ongelezen naar de prullenbak. Alleen al het openen van het bericht kan tot allerlei ongewenste acties leiden! Let ook op z.g. phishing-sites. Die willen u -onder het mom van een beveiligsupdate of controle- verleiden tot het verstrekken van uw bank- of creditcardgegevens. Daarmee achterhalen zij simpelweg uw persoonlijke en financiële gegevens, met alle gevolgen van dien.

Defend

Maak gebruik van een SPAM-filter. Onze hostingpakketten bieden standaard anti-SPAM-functies (neem contact met ons op voor meer informatie) en ook programma's als Outlook en Outlook Express bevatten een mogelijkheid om via z.g. Regels bepaalde berichten op basis van onderwerp, afzender of inhoud te filteren maar u kunt daarbovenop ook zelf aanvullende tools installeren.