digitale mediaproducties

Huisstijl
Met een knipoog naar onze oorsprong...


Beginnend met een significant detail: Het beeldmerk van de huisstijl van zimniak.com bevat de afbeelding van een floppy-disk. Nou ja, de moderne(re) 3,5 inch variant van de 5,25 inch (flexibele, vandaar de naam floppy) versie die sinds eind jaren negentig vrijwel nergens meer in gebruik is.

Ons bedrijf heeft haar oorsprong juist in de tijd van de floppy-disk. Onze eerste computer was een Apple IIc, geflankeerd door een IBM AT uit 1984. Eigenlijk een van de eerste personal computers voor gebruik door 'normale mensen'. Deze PC draaide onder het DOS (Disk Operating System) besturingssysteem. Pas na de intrede van Windows 3.1 werd DOS als 'verouderd' beschouwd. Onze eerste echte ontwerp-PC was een Acer en bevatte een Intel 80286 processor en was voorzien van maar liefst 4 MB RAM-geheugen (2 MB (!) extra RAM-geheugen tegen een meerprijs van 395 (!) gulden) en een harde schijf van 120 MB. Gewoon gekocht bij het Dongense I.I.O., want webshops bestonden nog niet. De 80286 werd opgevolgd door de 80386, 80486 tot uiteindelijk de '80586' die we hedentendage kennen als Pentium.

Onze eerste programmeerprojecten waren gebaseerd op dBase III, destijds een veel gebruikte databasetoepassing. Wij kozen voor de variant FoxBase. Met deze software konden wij applicaties bouwen die zelfstandig draaiden. Tot op de dag van vandaag wordt FoxBase gebruikt. Eventuele compatibiliteitsproblemen met de nieuwere Windows-versies kunnen door ons nog steeds worden opgevangen doordat wij in het bezit zijn van de inmiddels beroemde, en felbegeerde Runtime 2.10 (de motor van FoxBase). Via onze website www.foxbase.org wordt deze runtime nog steeds wereldwijd (!) dankbaar gedownload.


De kleur groen in het logo staat voor avontuur, nieuw, jong, verfrissend.

Praktische redenen voor deze kleurkeuze waren destijds o.a. "donker genoeg om in zwart/wit af te drukken en te faxen".

'Digitale mediaproducties" betekent dat wij sinds de start van ons bedrijf in 2000 definitief afscheid namen van 'print' (alle voorgaande reclame- en ontwerpactiviteiten die als eindproduct een gedrukte folder of advertentie kenden). Wij realiseren sinds 2000 alleen producties die digitaal kunnen worden ingezet. Dat kan projectie of digitale presentatie (via een computer, TV, mediaplayer of internet) zijn.


Aangepast aan het digitale tijdperk


Onze oorspronkelijke bedrijfsnaam was PubliSales. Het fragment `Publi` wordt nog steeds gebruikt voor onze webbased toepassingen (PubliCom, PubliPrint, maar ook EduCom etc.).

zimniak.com is een samentrekking van de familienaam Zimniak en COMmunicatie en COMmercieel.

Als geheel refereren wij aan onze bedrijfsnaam die identiek is aan ons websiteadres. URLs (website-adressen) evenals e-mailadressen kennen namelijk helemaal geen hoofdletters (ook al zie je sommige gebruikers dat wèl zo hanteren). De naam zimniak.com wordt daarom bewust zonder hoofdletters, dus uitsluitend met kleine letters (lower case) geschreven.


Visitekaartje = miniatuur website


Ons visitekaartje representeert onze website in miniatuurformaat. Vanzelfsprekend voorziej van alle benodigde informatie en QR-code met verwijzing naar onze website.

> Contact